GGZ Volwassenen

Behandeling, Begeleiding en Dagbesteding GGZ Volwassenen

Behandeltrajecten

Klik hier voor aanmelden

Ago Natura biedt generalistische basis GGZ aan volwassenen op haar unieke eigen wijze.

Alle hulp vindt plaats in de buitenlucht. Buiten zijn in de natuur heeft een positieve invloed op mensen. Door het buiten zijn in de natuur wordt je direct aangesproken in al je zintuigen: zo voel je de temperatuur, je ziet de bomen, je ruikt het pas gemaaide gras, je hoort de vogels. Dat alles maakt dat je ontspant, waardoor je tot rust komt en je meer kan openstaan voor nieuwe inzichten, ervaringen en informatie.

Ervaren is een belangrijk ingrediënt in onze behandelingen. Door het doen van activiteiten zoals vuur maken, boog schieten, hout bewerken, struinen door de natuur, hardlopen, of samen zitten praten bij het kampvuur, wordt op een ervaringsgerichte manier aan bewustwording van patronen en aan het veranderen ervan gewerkt. Hierbij wordt steeds gekeken naar de samenhang tussen denken, voelen en handelen.

Dus: Zie je de meerwaarde van het buiten zijn in een natuurlijke omgeving en ben je iemand die naast “praten” vooral graag “doet” en “ervaart”, dan is Ago Natura de plek voor jou waar je aan jezelf kunt werken!

Ago Natura heeft expertise op het gebied van:

  • Somberheid en depressieve klachten.
  • Stress en burn-out.
  • Angstklachten.
  • Traumatische ervaringen.
  • AD(H)D.
  • Autisme Spectrum Stoornissen
  • Hoogbegaafdheid.

De behandeling wordt aangeboden vanuit de Generalistische Basis GGZ op basis van een verwijzing.

In de behandeling wordt gebruik gemaakt van leren door te ‘ervaren’. Daarbij worden zowel de zintuigen, de motoriek en de omgeving gebruikt (embodied cognition). We werken met (elementen uit de) cognitieve gedragstherapie, psychomotorische therapie (PMT), runningtherapie, muziektherapie, dramatherapie, oplossingsgerichte therapie, ervaringsleren, mindfulness based behandelingen, ACT en psycho-educatie.